Spuitgieten

Het productieproces van Jumi Plastics

Home » Jumi plastics » Spuitgieten
Jumi Plastics is sinds jaren een innoverend bedrijf in de plastic injection moulding wereld.

Uw partner in technisch spuitgieten

Jumi Plastics is sinds jaren een innoverend bedrijf in de plastic injection moulding wereld. Ons machinepark, bestaande uit persen van de recentste generatie en met een sluitkracht van 25 ton tot 1400 ton, maken dat we alle spuitgietproducten in optimale omstandigheden kunnen fabriceren. Tevens zijn alle machines voorzien van zeer geavanceerde 3-assige & 5-assige robots met doorgedreven automatisatie waardoor het mogelijk wordt de meest diverse producten uit de totale range van thermoplastische kunststoffen te realiseren. Bovendien kunnen de producten geassembleerd, ultrasoon gelast, bedrukt, individueel verpakt en gepersonaliseerd worden. Het Jumi-team garandeert zijn klanten een grote flexibiliteit en door een volledige inzet van middelen en mogelijkheden worden de producten right on time en met de meeste zorg afgeleverd op hun bestemming. We geven hieronder graag wat meer uitleg over hoe het spuitgieten in zijn werk gaat.

SPUITGIETEN

Sinds 1972 is Jumi Plastics gespecialiseerd in het afwerken van grote volume opdrachten.

 • Gestroomlijnde productieprocessen alsook ons 5-ploegensysteem zorgen ervoor dat wij ons onderscheiden van de concurrentie en steeds optimaal werk afleveren aan onze klanten.
 • Ons machinepark is voorzien van alle moderne automatiseringsprocessen. Dankzij 40 spuitgietmachines met een sluitkracht van 25 ton tot 1400 ton en spuitgieten van een productgewicht van 1 g tot 6 kg is het mogelijk om een breed gamma aan producten te vervaardigen en onze klanten steeds zo optimaal mogelijk van dienst te zijn.

NABEWERKING

Na het produceren van het eigenlijke kunststofproduct is soms volgens de noden van de klanten nabewerking vereist.

 • Wij kunnen verschillende nabewerkingen inplannen na het spuitgieten gaande van assemblages, ultrasoon lassen, bedrukken, individueel verpakken tot gepersonaliseerde verpakkingen.

AUTOMATISERING

Tijdens het productieproces hebben we constant oog voor technologische innovatie.

 • Dankzij ons geautomatiseerd productieproces zorgen we ervoor dat we spuitgieten en assembleren van onderdelen samenbrengen in een gestroomlijnd geheel. Hierbij houden we steeds rekening met de strenge kwaliteitseisen die gelden in de marktsegmenten waarin we actief zijn.
 • Voor de automatisering binnen onze spuitgietafdeling maken wij gebruik van zowel 3-assige als 5-assige robots. Bijkomend zoeken we naar oplossingen om de operationele processen volledig te kunnen automatiseren door de ontwikkeling van eigen machines of installaties.
 • Met behulp van onze MES-software, PlantMaster, houden we het gehele productieproces nauwlettend in het oog en corrigeren we waar nodig.

KWALITEITSCONTROLE

Jumi Plastics draagt het vervaardigen van hoogwaardige producten hoog in het vaandel.

 • Vanaf de planning tot de productie van het eindproduct houden we de kwaliteit van onze producten nauwgezet in het oog. Zo voldoen onze producten steeds aan de hoogste eisen en verwachtingen van onze klant (QCD) alsook de geldende kwaliteitseisen van de marktsegmenten waarin we actief zijn. Door een doorgedreven procesbeheersing behalen we steeds de gewenste resultaten.

LOGISTIEK

Jumi Plastics stelt uw noden als klant centraal en speelt in op de vraag van vandaag en morgen.

 • Dankzij ons 5-ploegensysteem dat onze productie 7 dagen op 7 garandeert, zorgen wij ervoor dat producten steeds op het juiste tijdstip afgeleverd worden.
 • Bovendien hebben wij een grote stockage-capaciteit waardoor wij een uitgebreid assortiment aan producten op voorraad hebben. Klanten met kanban-eisen kunnen zo zeker zijn dat we het gevraagde op tijd kunnen leveren.
SPECIALIST IN TECHNISCH SPUITGIETEN

JUMI PLASTICS BELGIUM

Bij Jumi Plastics Belgium wordt er grote waarde gehecht aan:

 • Sustainable development goals
 • Veiligheid & gezondheid
 • Ontwikkeling van werknemers
 • Duurzaam materiaal gebruik
 • Klanttevredenheid

U heeft een vraag over technisch spuitgieten?

Scroll naar top