Metaalbewerking

Het productieproces van Jumi Metals

Home » Jumi metals » Metaalbewerking

Freeswerken

Jumi Metals is gespecialiseerd in (3D) freeswerken. Dankzij onze moderne CNC-gestuurde machines leveren wij steeds hoogstaande kwaliteit in verschillende materialen. En dit zowel voor series als stukwerk. Bovendien zorgen onze goed opgeleide medewerkers voor een persoonlijke aanpak van uw project op maat.

Voor onze freeswerken maken we gebruik van de volgende machines:

 • DMG DMF 180 (5-assig en voorzien van robot)
 • Leadwell V-321 F
 • Leadwell V-30
 • Iearmia 2VL 2000

Draaiwerken

Jumi Metals specialiseert zich naast 3D freeswerken al jaren in draaiwerken als verspaningstechniek. We draaien onderdelen uit metaal alsook uit kunststof en staan steeds garant voor korte levertermijnen en kwalitatieve producten. En dit zowel voor series als voor stukwerk. Ons team zorgt voor een persoonlijke opvolging van uw project van start tot finish.

Voor onze draaiwerken maken we gebruik van de volgende machines:

 • Mazak smooth quick turn HSY (voorzien van robot)
 • Mazak Matrix quick turn 250-MY

Zinkvonken of vonkverspanen

Bij Jumi Metals zinkvonken wij uw product op maat. Waar de vorm of de gevraagde precisie niet bekomen kan worden door het frezen, biedt zinkvonken bijna altijd een oplossing. Door deze techniek vervaardigen wij uw onderdelen met een uitstekende nauwkeurigheid.

Bij het zinkvonken maken we gebruik van de volgende machine:

 • Charmilles Roboform 40

Slijpwerken

Jumi Metals is sinds 1984 de expert in metaalbewerking. Een van onze specialisaties is slijpwerk volledig op maat van uw project. Van start tot finish zorgen voor een persoonlijke aanpak en opvolging. We leveren steeds kwalitatief geslepen onderdelen af.

Voor onze slijpwerken maken we gebruik van de volgende machine:

 • Slijpbank Jung

Plaatbewerking

Naast freeswerken, zinkvonken en draai- en slijpwerken kan u bij Jumi Metals ook terecht voor plaatbewerking. Ons uitgebreide en computergestuurde machinepark bevat een CNC gestuurde knip- en plooibank.

Tijdens de plaatbewerking maken we gebruik van de volgende machines:

 • CNC knipbank: MVD Inan hydraulic shear 3006
 • CNC plooibank: MVD Inan hydraulic press 30160

Ontbramen

Voor het ontbramen van grote aantallen metaaldelen zijn we uitgerust met een ontbraamtrommel.

Tijdens het ontbramen maken we gebruik van de volgende machine:

 • Rotofinish – Rösler

Meetkamer

Dankzij onze hypermoderne meetkamer beschikken we over de laatste innovaties en technologieën om de kwaliteit en nauwkeurigheid van producten te controleren. Zo maken we gebruik van een operator werkstation met geïntegreerde controller en computer alsook een CNC-brug ontwerpmeetmachine geschikt voor touch-trigger en scansondes (optisch of continu) en indexeringssondesystemen. En dit zowel voor series als individuele metingen. Bovendien is gepalletiseerde bediening mogelijk. Dankzij ons uitgebreide proces- en kwaliteitscontrole tijdens de productie alsook achteraf voldoet elk product aan de vooropgestelde vereisten.

We maken in onze meetkamer gebruik van volgende machine:

 • Wenzel 3D Coordinate Measuring machine LH65

U heeft een vraag over metaalbewerking of kunststofbewerking?

Scroll naar top